Refraktometry wykorzystywane sa do identyfikacji substancji lub do pomiaru stężenia w płynach. Współczynnik załamania światła w roztworze jest proporcjonalny do stężenia co umożliwia zidentyfikowanie substancji lub pomiar czystości i stężenie roztworów.
Uniwersalny refraktometr do pomiaru stężenia cukru od 0 do 20 Brix - dokładność 0,1 - Typ ATC (automatyczna korekcja temperatury)
RF. 6520
Uniwersalny refraktometr do pomiaru stężenia cukru w marmoladach, owocach, miodzie, syropach
RF. 6190
Uniwersalny refraktometr do pomiaru stężenia cukru od 0 do 32 Brix - dokładność 0,2 - Typ ATC (automatyczna korekcja temperatury)
RF. 6532
Uniwersalny refraktometr do pomiaru stężenia cukru od 28 do 62 Brix - dokładność 0,2 - Typ ATC (automatyczna korekcja temperatury)
RF. 6562
Uniwersalny refraktometr do pomiaru stężenia cukru od 0 do 80 Brix - dokładność 0,5 - Typ ATC (automatyczna korekcja temperatury)
RF. 6580
Uniwersalny refraktometr do pomiaru stężenia cukru od 40 do 82 Brix - dokładność 0,5 - Typ ATC (automatyczna korekcja temperatury)
RF. 6582
Uniwersalny refraktometr do pomiaru stężenia cukru od 58 do 92 Brix - dokładność 0,5 - Typ ATC (automatyczna korekcja temperatury)
RF. 6592
- Refraktometr ręczny do pomiaru objętości alkoholu od 0 do 25% z dokładnością do 0,2% obj. i pomiaru zawartości cukru od 0 do 40 Brix z dokładnością do 0,2 - Typ ATC (automatyczna korekcja temperatury)
RF. 6625
- Refraktometr ręczny do pomiaru stężenia cukru w winogronach i sokach owocowych - Skala: 0-140°Oe (oechsle units), dokładność 1°Oe 0-32 Brix, dokładność 0,2 Brix 0-25 ° Babo, dokładność 0,2 KMW
RF. 6635
Uniwersalny refraktometr do pomiaru stężenia cukru od 0 do 20 Brix - dokładność 0,1 - Typ ATC (automatyczna korekcja temperatury)
RF. 5520